Toggle Navigation

 

Moj zebra kolač

šareni i lep kolač

Priprema

Umutiti belanca u čvrsto šne. Žumanca umutiti sa šećerom, vanil-šećerom, pa dodati mleko, ulje, prašak za pecivo i postepeno dodavati i brašno. U smesu lagano varjačom dodavati u,mućen šne. Masu podeliti na dva dela i u jedan deo dodati ekstrakt od pomorandže, a u drugi deo dodati kakao i rum. Smesu naizmenično sipati u kalup ili pleh, jednu preko druge ( po pola kutlače tamnog pa pola kutlače svetlog testa) (kalup u kojem se peče ne treba tresti niti testo razmazivati po njemu). Peći na 180*C oko 40 minuta. Kolač posuti šećerom u prahu. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Sastojci

    • 4 jaja
    • 200 ml ulja
    • 200 ml mleka
    • 300 g šećera
    • 400 g brašna
    • 1 vanil-šecer
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 2 kašike kakao praha
    • 2 kašike ruma
    • 1 kašika ekstrata od narandže
Ključne reči:
ulje brašno šecer kakao rum