Toggle Navigation

 

Piletina u sosu od kupina

Piletina se može čuvati u najhladnijem delu frižidera dan-dva. Vrlo je značajno da sirovo meso ne dođe u dodir sa ostalim namirnicama, naročito onim koje se ne obrađuju termički

Priprema

Pileće meso iseći na tračice, marinirati 30 minuta u vinu, te dodati vorčester sos, bosiljak, zeleni biber i so. Zatim meso ispeći na maslinovom ulju. U drugoj posudi otopiti puter, dodati kupine, malo vode i med, ostaviti da prokuva pa propasirati. Krompir i brokoli obariti. Na tanjir za služenje staviti piletinu, preliti je sosom, a zatim dodati povrće posuto sitno seckanim peršunovim listom, te poslužiti uz krišku crnog hleba.

U visoko kvalitetne belančevine životinjskog porekla, koje sadrže sve esencijalne aminokiseline, spada i pileće meso. Pre pečenja skinite kožu i piletinu pecite sa što manje ulja, kako biste smanjili unos kalorija, čak, do 30%.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 605 g

Energetska vrednost porcije - 645 kcal

Natrijum - 760 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 99 mg

Belančevine - 49 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 11 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 302.5 g

Energetska vrednost porcije - 322.5 kcal

Natrijum - 380 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 49.5 mg

Belančevine - 24.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 5.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g belog pileceg mesa
    • 100 ml crvenog vina
    • 2 kašike vorčester sosa
    • bosiljak
    • so
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • peršunov list
    • 600 g krompira
    • 600 g brokolija
    • 200 g crnog hleba
    • 20 g putera
    • 200 g kupina
    • 20 g meda