Toggle Navigation

 

Neodoljiva kinder bajadera

Ko može da odoli?

Plativoo
Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom da bude gusto (kao za slatko). U to dodati margarin, mleveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu. Rasporediti smesu po kalupu ili u odgovarajućoj tepsiji. Napraviti glazuru od ušpinovanog šećera sa vodom, margarinom i mlekom u prahu. Preliti glazurom donju masu, rasporediti ravnomerno i ostaviti kolač na hladnom mestu da se ohladi i stegne. Kinder bajaderu iseći na kocke i po želji ukrasiti sa čokoladnom glazurom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 150 g šećera
    • 100 ml vode
    • 125 g margarina
    • 250 g mlevenog keksa
    • 100 g mlevenih oraha
    • 50 g čokolade
    • 200 g šećera
    • 50 ml vode
    • 125 g margarina
    • 150 g mleka u prahu
    • 1 kašicica zejtina
    • 1 kašika mleka
    • 1 kašika kakaa