Toggle Navigation

 

Pita sa suvim voćem

Neodoljiva pita.

Priprema

Kvasac potopiti u toplo mleko i ostaviti da nadodje. Umutiti margarin sa šećerom, dodati žumanca i čvrsto ulupan sneg od belanaca. Na kraju dodati kvasac i brašno. Umesiti testo i podeliti ga na 8 delova. Svaki deo razviti tanko. Pleh namazati uljem i ređati razvučene kore. Prvu koru posuti sitno seckanim orasima, preko oraha posuti šećer u prahu i vanilin šećer, pa staviti drugu koru. Preko druge kore staviti sitno iseckanu ušećerenu limunovu koru, zatim staviti treću koru, posuti je sitno seckanim smokvama. Četvrtu koru posuti suvim groždjem. Petu koru posuti seckanim urmama. šestu koru posuti , ponovo, seckanim orasima. Sedmu koru posuti seckanim ananasom, pita se završava osmom korom. Pitu premazati razmućenim jajetom i staviti u zagrejanu rernu da se peče.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 125 g margarina
    • 100 ml mleka
    • 20 g kvasca
    • 3 jaja
    • 500 g brašna
    • 100 g šećera
    • 100 g suvih smokvi
    • 200 g oraha
    • 100 g suvog grožđa
    • 100 g kandiranog ananasa
    • 100 g urmi
    • 100 g ušećerene limunove kore
    • 1 vanil-šecer
    • 1 jaje za premazivanje:
Ključne reči:
brašno orasi smokve suvo grožde