Toggle Navigation

 

Posne krofne

dobre ...

Priprema

Priprema : Prosejati brašno . Rastopiti kvasac u vodi i pomešati sa brašnom i preostalim sastojcima . Mesiti testo dok ne počne da se odvaja od ruku .Ostaviti na toplom mestu sat i po vremena da udvostruči svoj volumen. Razmesiti testo na brašnjavoj podlozi i razviti oklagijom na 2 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da se dignu 10 minuta. Pržiti u vrelom , dubljem ulju po 2- 3 minuta sa svake strane . Pržene ocediti na kuhinjskom papiru. Posuti šećerom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Sanja9

Sastojci

    • 800 g brašna
    • 40 g svežeg kvasca
    • 4 kašike šećera
    • 3 kašike ulja
    • 300 ml mlake vode
    • 2 vece rendane jabuke ( zlatni delišes ili po želji )
Ključne reči:
brašno kvasac ulje šecer u prahu