Toggle Navigation

 

Prolećni cheesecake

Sočno, ukusno, mirisno!

Priprema

Testo : Žumanca dobro umutiti sa 50 g šećera. Posebno umutiti belanca sa 110 g šećera. Brašno pomešati sa sa kakaom pa umutiti sa žumancima, a onda umešati sneg od belanaca. Kalup obložiti papirom za pečenje i peći na 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Za fil umutiti slatku pavlaku. Zatim umutiti sir, šećer i vanil-šećer. Pomešati sa pavlakom. Dodati natopljene, prosušene groždjice, rendanu koricu limuna i narandže. Skuvati želatin prema uputstvu na kesici i prohladjen usuti u fil. Dobro izmešati. Koru premazati filom. Ostaviti par sati u frižider pa tek onda stavljati preliv. Jagode oprati, prosušiti i složiti na fil. Skuvati želatin i preliti jagode.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 4 jaja
    • 160 g šećera
    • 120 g brašna
    • 40 g kakaa
    • 4 kašike šećera u prahu
    • 1 vanil-šecer
    • 100 g grožđica
    • rendana kora od 1 limuna i narandže
    • 250 ml slatke pavlake
    • 1 kg jagoda
    • 5 g želatina + 2 dl vode
Ključne reči:
žumanca belanca kakao jagode