Toggle Navigation

 

Puslice u kolaču

slatko i još slađe

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja, šećer, brašno, ulje, kakao i prašak za pecivo, promešati i smesu za biskvit razliti u pleh. Peći na 200*C oko 20 minuta. Za to vreme pripremiti šerbe od vode, šećera i vanil-šećera. šerbe ostaviti da proključa i vrelim preliti vruć biskvit. Belanca umutiti u šne, dodati šećer i malo limunovog soka. Smesu staviti u dresir džak, istisnuti puslice i sušiti ih oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 150*C. Čvrsto ulupati šlag. Na pari skuvati jaja, žumanca i šećer i ohladiti. U ohlađenu smesu dodati puter i dobro umutiti. Dodati i šlag i fil promešati. Biskvit premazati  filom i u fil staviti puslice. Premazati ulupanom slatkom pavlakom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 4 jaja
    • 8 kašika šećera
    • 8 kašika brašna
    • 8 kašika ulja
    • 5 kašika oštrog brašna
    • 2 kašike kakaa
    • 200 ml vode
    • 200 g šećera
    • 2 vanil-šecera
    • za puslice:
    • 2 belanca
    • 8 kašika šećera
    • 1 kašicica soka od limuna
    • 80 g šlaga
    • 4 jaja
    • 2 žumanca
    • 6 kašik ašecera
    • 125 g putera
    • 200 ml slatke pavlake
Ključne reči:
jaja šecer limun puter brašno