Toggle Navigation

 

Rigojanči kolač

Kolač prelepog ukusa

Plativoo
Priprema

Umutiti žumanca sa brašnom i jednom kašikom šećera, dodati kašiku kakaa. Belanca umutiti sa ostatkom šećera i polako dodavati u prethodnu smesu, lagano mešajuci varjačom, da masa ne spadne. Ispeći takve dve kore. Istopiti margarin i čokoladu na laganoj vatri i ostaviti da se prohladi. Umutiti šlag sa mlekom i onda dodavati otopljenu smesu, sve vreme muteći mikserom. Ostaviti da se ohladi cela masa. Za drugi deo je potrebno umutiti jaja sa šećerom, kuvati i mešati, dodati margarin i čokoladu. Na prvu koru namazati prvi fil, namazati drugi fil. Drugu koru iseći na kvadrate željene veličine,i  redjati preko kolača. Kolacčje mekan, ukusan a najlepši je jer sadrži puno čokolade....

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 kašike šećera
    • 4 kašike brašna
    • 1 kašika kakaa
    • 4 kesice šlaga
    • 100 g šokolade
    • 200 g margarina
    • 140 g čokolade
    • 2 jaja
    • 140 g šećera
    • 50 g margarina
Ključne reči:
kakao šecer jaja margarin