Toggle Navigation

 

Slatka lenja pita sa sirom

Predivna slatka lenja pita

Plativoo
Priprema

Kora: umutiti žumanca sa šećerom i postepeno dodavati omekšali margarin. Zatim dodati 100 ml pavlake, rendanu koricu od jednog limuna, brašno i prašak za pecivo. Umesiti glatko testo, podeliti na dva jednaka dela i razviti oklagijom na veličinu pleha u kojem će se pita peći. Donju koru staviti u podmazan pleh, poravnati rukama, premazati pripremljenim filom i staviti drugu koru. Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 35 minuta. Ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći na kocke. Prijatno i uživajte u prelepom dezertu

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 350 g mekog brašna
    • 4 žumanca
    • 120 g šećera
    • 150 g margarina
    • 100 ml kisele pavlake
    • 1 limun (rendana korica)
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 500 g mladog sira
    • 150 g šećera
    • 3 vanil-šecera
    • sok od jednog cedenog limuna
    • 4 belanca
    • 2 kašike brašna
    • 100 ml kisele pavlake