Toggle Navigation

 

Tart sa jagodama

Testo ovog tarta sadrži mnogo manje masnoće nego "klasično" ali zahvaljujući dodatku malo kukuruznog, belog, brašna ne gubi ni malo na sipkavosti i ukusu. Sve u svemu jako lagana i osvežavajuća poslastica.

Plativoo
Priprema

Priprema testa: U činiju za mešanje stavila sam obe vrste brašna, šećer, mrvu soli i sodu bikarbonu, pa sve fino promešala. Onda sam dodala ulje i vodu i zamesila testo. Testo ne bude baš-baš tvrdo, ali nije ni mekano. Rastanjila sam ga u kalupu za tart, a onda ostavila u frižider na pola sata da se stegne, tj. dobro ohladi.

Priprema jagoda: Jagode sam očistila, sekla na četvrtine, pomešala sa smeđim šećerom, vanil-šećerom i rumom.

Pečenje: Testo sam izvadila iz frižidera, izbockala viljuškom i stavila u predhodno zagrejanu rernu na 220*C na 15 minuta. Posle tog vremena poređala sam pripremljene jagode, posula sa par kašika smeđeg šećera i pekla još 15 minuta.

Serviranje: Tart sam onda izvadila na tanjir za serviranje, posula grubo seckanim lešnicima i poslužila uz ulupanu slatku pavlaku, a može i po koja kugla sladoleda.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

maslinka

Sastojci

    • 150 g brašna
    • 50 g belog (projinog) kukuruznog brašna
    • 50 g mlevenog smeđeg šećera
    • 50 ml maslinovog ulja
    • 50 ml vode
    • mrvica soli
    • 300 g jagoda
    • 3 kašike smedeg šecera
    • 1 kašika ruma
    • 250 ml slatke pavlake
    • 2 šake pečenih lešnika