Toggle Navigation

 

Torta sa trešnjama i čokoladom

Trešnje i čokolada - idealna kombinacija. :)

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto jaja sa šećerom i vanil šećerom. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izliti smesu u tepsiju koju smo prethodno prekrili papirom za pečenje. Peći na 180*C oko 30 minuta. Gotovu koru raseći na dva dela. U šerpicu sipati 2/3 soka od jabuke, šećer i trešnje. Kratko kuvati. Puding umutiti sa preostalim sokom od jabuke i zakuvati sa trešnjama. Preliti preko jedne kore, ostaviti da se malo ohladi, pa preko fila staviti drugu koru. U drugoj šerpici skuvati puding od čokolade sa 850 ml mleka. Ubaciti u vruć puding čokoladu da se rastopi. Kad se malo ohladi, ubaciti u njega razmekšan margarin i sve dobro umutiti. Nafilovati preko druge kore. Umutiti šlag za dekoraciju i posuti rendanom čokoladom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

madame_polic

Sastojci

    • 150 g brašna
    • 5 jaja
    • 190 g šećera
    • 1 vanilin šećer
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 400 g očišćenih trešanja
    • 1 puding od vanile
    • 400 ml soka od jabuke
    • 100 g šećera
    • 2 pudinga od cokolade,
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 50 g margarina
    • 850 ml mleka
    • 200 g šlaga