Toggle Navigation

 

Tulumbe iz rerne

Fino i lagano bez prženja u ulju.

Priprema

Vodu, šećer, so i ulje staviti u šerpu da provri, a zatim skloniti sa vatre i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Fino sjediniti da nema grudvica i dobro ohladiti. U ohladjeno testo dodavati jaja, jedno po jedno, muteći mikserom, a zatim umućenu masu stavljati u špric za tulumbe.

Na pek papir istiskati tulumbe, a zatim tulumbe ostaviti 1 sat u frižider da odstoje.

Dok se tulumbe odmaraju skuvati preliv. Staviti šećer, vodu i vanilin-šećer da provri, a zatim sniziti temperaturu i pustiti da lagano vri 15 minuta. Preliv ostaviti da se ohladi.

Posle sat vremena tulumbe izvaditi iz frižidera i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 40 minuta (NE OTVARATI RERNU DOK SE TULUMBE PEKU).

Tulumbe prohladiti, preliti hladim prelivom i poslužiti. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Sastojci

    • 1 l vode
    • 2 kašike šećera
    • malo soli
    • 4 male šoljice ulja
    • 600 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 8 jaja
    • 1 kg šećera
    • 900 ml vode
    • 2 kesice vanil-šecera
Ključne reči:
voda šecer ulje brašno jaja