Toggle Navigation

 

Carska pita

Brzo, lako i jako ukusno.

Priprema

Kisele krastavce i šunkaricu sitno iseckati. Mikserom penasto umutiti jaja, polako dodati ulje, salamu,  krastavce i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati sir i pavlaku te umutiti najmanjom brzinom na mikseru ili polako varjačom. Smesa bi trebalo da bude malo gušća nego smesa za palačinke. Smesu sipati u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

madame_polic

Sastojci

    • 1 caša od pavlake belog brašna
    • 1 caša od pavlake kukuruznog griza
    • 4 jaja
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 dl ulja
    • 250 g švapskog sira
    • 200 g šunkarice
    • 3 veca kisela krastavca
    • 1 caša pavlake