Toggle Navigation

 

Rolat od sira

Rolat od sira pre posluženja dobro ohladite, a da vam se prilikom sečenja ne bi rasipao nož obavezno provucite kroz mlaz hladne vode.

Priprema

Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Poređati listiće sira i preko narendati dimljeni sir. Preklopiti folijom i staviti u rernu zagrejanu na 120*C, 5-6 minuta da se sirevi sjedine.

Za to vreme naseckati pršutu, kisele krastavce i pomešati sa pavlakom i iseckanim peršunovim listom.

Izvaditi sir iz rerne, ostaviti da se malo ohladi ali nikako skroz. Po potrebi rastanjiti oklagijom, staviti nadev i urolovati.

Ostaviti rolat da malo odstoji, a zatim ga iseći na kriške i sevirati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 379 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 32 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 33 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Natrijum - 189.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 16 mg

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Ugljeni hidrati - 1.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

15

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g tost sira (sir u listićima)
    • 100 g dimljenog sira
    • 200 g pršute
    • 150 g kiselih krastavaca
    • 150 g kisele pavlake
    • peršunov list