Toggle Navigation

 

Pileće rolnice sa zapečenim krompirom

Ako bi u jednoj reči pokušali da opišemo pileće meso, onda je to raznolikost. Kuvana, dinstana, grilovana, pečena, pržena ili pohovana, kombinovana sa čitavim nizom različitih biljaka i začina, piletina je uvek prijatan, ukusan i hranljiv obrok.

Priprema

Pileće belo meso iseći na 4 šnicle, pa istanjiti tučkom za meso. Na šniclu staviti list pršute i list dimljenog sira, zatim urolovati i pričvrstiti čačkalicom. Tako pripremljene rolnice peći na zagrejanom maslinovom ulju. Krompir iseći na kolutove, poređati u odgovarajuću posudu i preliti umućenim jajima I neutralnom pavlakom. Krompir zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 15 minuta. Jelo servirati uz salatu od paradajza i poslužiti sa integralnim hlebom.

U sastavu obroka nalaze se namirnice koje sadrže značajnu količinu soli, pršuta i dimljeni sir, tako da je poželjno da ne koristite so prilikom pripreme obroka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 565 g

Energetska vrednost porcije - 700 kcal

Natrijum - 835 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 195 mg

Belančevine - 53 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 74 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 14 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 282.5 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Natrijum - 417.5 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 97.5 mg

Belančevine - 26.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 7 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 80 g pršute
    • 60 g dimljenog sira (4 tanka lista)
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 500 g kuvanog krompira
    • 2 jaja
    • 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • 4 paradajza
    • 300 g integralnog hleba