Toggle Navigation

 

Zimska rapsodija

Priprema jela na grilu ili na tiganju sa malom količinom masnoće je zdravstveno prihvatljiv način pripreme namirnica. Povrće, zbog svoje sunđeraste strukture, može da upije veliku količinu masnoće i na taj način poveća kako energetsku vrednost, tako i sadržaj masti u obroku.

Plativoo
Priprema

Pileće meso iseći na manje komade, začiniti i grilovati na maslinovom ulju. Tikvice, patlidžan, luk i paradajz iseći na kolutove, posoliti, pobiberiti i takođe grilovati. Na tanjir poređati grilovane namirnice u kombinaciji sa mocarela sirom i listovima bosiljka. Služiti uz raženi hleb.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 860 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 42 g

Belančevine (%) - 44 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 430 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 200 g tikvica
    • 200 g patlidžana
    • 200 g mocarele
    • 100 g crvenog luka
    • 200 g paradajza
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • bosiljak
    • 200 g raženog hleba