Toggle Navigation

 

Roštilj a la Kuhinjica

Poješće muški članovi Kuhinjice i povrće ako baš moraju, ali čim je osvanulo lepo vreme raspalili su roštilj u dvorištu, pripremili meso, ispekli i pokazali da je roštiljanje ipak muški posao.

Priprema

Izmešati sve začine potrebne za meso, a potom svaki komad mesa, izuzev kobasica, ćevapa i pljeskavica, utrljati tim istim začinima. Staviti meso u dublju posudu, poklopiti i ostaviti da odstoji, taman toliko da se upali vatra na roštilju i pripremi žar. Staviti meso da se peče, a za to vreme iseći sitno crni luk ( bez crnog luka nema ni dobrog roštilja). Servirati ispečeno meso i kobasice sa roštilja uz crni luk i obavezno uz pićence koje volite. Uživajte

recept by Boško, Ivan, Sava, Boris, Dejan,

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 1951 mg

Masti - 31 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 148 mg

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 975.5 mg

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 74 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

180 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 gr svinjskog vrata
    • 500 gr krmenadli
    • 500 gr pilećeg belog mesa
    • 500 gr roštilj kobasice
    • 500 g ćevapčića
    • 500 g pljeskavica
    • 1 kesica začina za svinjsko meso
    • 1 kesica roštilj začina
    • biber
    • 1 kg crnog luka