Toggle Navigation

 

Pasulj sa svinjskim krmenadlama

Svinjski kare je odličan za pečenje. Kada se naseče, od njega se spremaju ukusne krmenadle. Kare se može pripremati sa koskom ili bez nje za pripremanje velikog broja jela kao što su: hladna jela, pečenja kao i raznovrsna jela sa žara.

Priprema

Krmenadle malo izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i ispeći na malo ulja. Pasulj skuvati u vodi sa lovorovim listom. Na preostalom ulju propržiti crni i beli luk. Dodati naseckan dimljeni svinjski vrat, šargarepu isečenu na kolutove, papriku, pasulj i začiniti crvenom mlevenom i tucanom paprikom i dodatkom za jelo. Promešati, naliti sa malo vode i kuvati par minuta. Prebaciti pasulj u vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta. Servirati pasulj sa krmenadlama na tanjir i poslužiti uz salatu od cvekle.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 770 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 68 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 385 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 34 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g svinjskih krmenadli
    • 300 g pasulja
    • 200 g dimljenog svinjskog vrata
    • 4 kašike ulja
    • 150 g crnog luka
    • 4 cena belog luka
    • 200 g šargarepe
    • 300 g paprike
    • dodatak jelu
    • biber
    • so
    • lovorov list