Na maslinovom ulju izgrilovati začinjenu ćuretinu. U šerpi zagrejati puter i ulje, dodati brašno i kratko propržiti. Naliti mleko, dodati višnje, posuti cimetom i uz stalno mešanje skuvati sos. Na tanjir servirati barene njoke, dodati ćuretinu i preliti bešamel sosom od višanja. Jelo poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 113 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 56.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 2 g