Toggle Navigation

 

Flambirana kari ćuretina sa rukolom i narom

Rukola se retko koristi kao samostalna salata ili prilog, te i ovde predstavlja odličan dodatak za poboljšanje arome i ukusa jela.

Priprema

Ćuretinu iseći na šnicle, zatim na veće kocke, začiniti dodatkom za jelo, pobiberiti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. Preliti pečeno meso konjakom i flambirati. Kad alkohol ispari, dodati kari, biljnu pavlaku i kratko prokuvati. Na tanjir servirati rukolu, u sredinu staviti gotovu ćuretinu i posuti narom. Flambiranu kari ćuretinu poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 410 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 130 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 39 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 205 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 19.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g ćurećeg belog mesa
    • 40 ml konjaka
    • 150 ml biljne pavlake
    • 100 g nara
    • 100 g rukole
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • biber
    • kari