Toggle Navigation

 

Iznenađenje

Ovaj obrok se odlikuje velikom količinom dijetnih vlakana koja su između ostalog neophodna za normalno funkcionisanje organa za varenje.

Priprema

Ćureće meso iseći na kocke, začiniti i uvaljati u brašno. Na zagrejanom ulju pržiti kockice ćuretine dok ne porumene. Meso izvaditi na tanjir i na istom ulju propržiti crni luk, papriku i stabljike celera isečene na kockice. U gotovo povrće dodati puter. šampinjone i ćuretinu dodati u povrće. Krušku i kivi sitno iseckati i staviti u šerpu sa mesom. Naliti vinom, posoliti, pobiberiti i još malo dinstati. Jelo servirati na tanjir, posuti seckanim orasima i poslužiti uz krišku raženog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 590 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 28 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 90 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Natrijum - 325 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 45 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g ćurećeg belog mesa
    • 150 g crnog luka
    • 150 g crvene paprike
    • 100 g stabljika celera
    • 100 g mariniranih šampinjona
    • 150 g kivija
    • 150 g krušaka
    • 50 g oraha
    • 2 kašike brašna
    • beli biber
    • so
    • 2 kašike ulja
    • 15 g putera
    • 100 ml belog vina
    • 200 g raženog hleba