Toggle Navigation

 

Ćuretina u sosu od višanja i konjaka

Sveže višnje su dostupne samo kratko, tokom par letnjih meseci. Međutim, zamrznute, često i očišćene višnje, danas tokom cele godine možemo da nabavimo u svakom supermarketu. Postupak brzog smrzavanja sačuva hranljivu vrednost voća.

Priprema

Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti. Na delu putera ispeći začinjenu ćuretinu i izvaditi sa strane. Na preostalom puteru karamelizovati šećer, dodati konjak i višnje i kuvati dok sos ne proključa. U sos vratiti meso i nastaviti sa kuvanjem još 10-ak minuta. Ćuretinu u sosu od višanja i konjaka servirati uz prilog od barenog pirinča.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 434 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 115 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 217 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 57.5 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g ćurećeg belog mesa
    • 350 g višanja
    • 30 g šećera
    • 30 g putera
    • 30 ml konjaka
    • so
    • biber
    • 400 g barenog pirinča