Toggle Navigation

 

Klip tuna

Tek sredinom XVI veka, u Đenovi, usvojen je normativ po kojem se testenina pravi samo od pšeničnog brašna i vode.

Priprema

U odgovarajuću posudu staviti oceđenu tunjevinu, kisele krastavce isečene na kockice, klipiće kukuruza isečene na polovine, testeninu, mileram, majonez, so, biber i dobro promešati.

Servirati uz sok od grejpfruta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 490 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 1155 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 33 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 245 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 577.5 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 16.5 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 350 g tunjevine iz konzerve
    • 100 g kiselih krastavaca
    • 150 g milerama
    • 50 g majoneza
    • 200 g kukuruznih klipčića
    • 300 g barene testenine
    • 800 ml soka od grejpfruta - napitak
    • so,
    • biber