Toggle Navigation

 

Tuna bruskete

Rukola spada u grupu lisnatog povrća, jer se za ishranu koristi list koji ima oblik rakete, pa se u engleskom govornom području ova biljka zove raketa (Rocket). To je povrće gorkog i aromatičnog ukusa, koje sadrži puno vitamina C, minerala (posebno gvožđa) i vlakana.

Priprema

Hleb iseći na kriške i kratko zapeći u zagrejanom tiganju sa obe strane.

Zapečene kriške premazati belim lukom i preliti sa malo maslinovog ulja.

Na bruskete staviti rukolu, kolutove mocarele, isečen čeri paradajz, tunjevinu i dodati još malo rukole.

Servirati bruskete na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 806 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 16 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 403 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 8 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 francuski hleb
    • 250 g mocarele
    • 200 g čeri paradajza
    • 300 g konzervirane tunjevine
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka
    • 50 g rukole