Toggle Navigation

 

Gaspacho (gaspaćo)

Veoma ukusna čorba. Gaspaćo je vrsta osvežavajuće, zdrave, hladne čorbe koja se priprema od svežeg povrća. Poreklom je iz Španije i predstavlja tradicionalno jelo.

Priprema

Jednu krišku hleba iseći na kockice. Izmiksati u blenderu beli luk sa malo soli pa dodati hleb isečen na komade. Dodati maslinovo ulje pa opet izmiksati. Povrće iseckati a trećinu dodati luku i izmiksati. Procediti kroz cediljku, dodati sirće pa razrediti sa 2 čaše hladne vode. Držati u frižideru najmanje 2 sata. Pre služenja čorbu dobro promešati i začiniti po ukusu. Čorbu služiti hladnu uz preostalo seckano povrće i kockice prženog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 3 kriške hleba
    • 3 cena belog luka
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 krastavac
    • 1 paprika
    • 40 ml maslinovog ulja
    • 400 g paradajza
    • 2 kašike vinskog sirćeta