Toggle Navigation

 

Integralni hleb sa šumskim namazom

Šampinjoni su jedna od najpoznatijih vrsta jestivih pečuraka, svojstvenog mirisa i ukusa, sve više zastupljeni u svakodnevnoj ishrani. Pravi šampinjoni imaju pravilan, polukuglasti klobuk, belosive do bledosmeđe boje.

Priprema

Pečurke oprati, sitno iseći i izgrilovati u vrelom tiganju.

U gotove i prohlađene pečurke dodati sitno sečeni beli i mladi luk, vlašac, začine, kečap i sir.

Dobro izmešati i namazom premazati kriške integralnog hleba.

Poslužiti uz sok od grejpfruta.

 

Obrok sa idealno usklađenim hranljivim sastojcima, sa malom količinom ukupnih i zasićenih masti i holesterola i bogat dijetnim vlaknima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 533 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 93 g

Ugljeni hidrati (%) - 68 %

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 266.5 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 46.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g integralnog hleba
    • 400 g pečuraka (više vrsta)
    • 3 cena belog luka
    • 100 ml kečapa
    • 150 g sira od obranog mleka
    • so, biber
    • 50 g maslina
    • 800 ml soka od ceđenog grejpfruta
    • vlašac
    • peršunov list
    • 100 g mladog luka