Toggle Navigation

 

Topli sendviči sa mocarelom

Mocarela spada u masne sireve, pa ćete smanjenjem njene količine u ovom obroku znatno smanjiti i sadržaj masti i na taj način obrok prilagoditi ishrani osoba koje moraju da vode računa o unosu ukupnih masti.

Priprema

Hleb iseći na kriške i poređati u tepsiju. Preko hleba poređati kolutove paradajza, dodati kolutove mocarele i posuti svežim bosiljkom.

Rernu zagrejati na 200*C, staviti sendviče i zapeći par minuta, dok se sir ne rastopi.

Tople sendviče sa mocarelom poslužiti uz čašu soka od ceđene pomorandže.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Natrijum - 555 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Natrijum - 277.5 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g integralnog hleba
    • 300 g paradajza
    • 150 g mocarele
    • svež bosiljak
    • so,
    • 800 ml ceđenog soka od pomorandže ili đusa