Toggle Navigation

 

Sendviči sa urnebesom i kulenom

Za doručak, žurku, izlet ili nešto drugo, topao ili hladan, sendvič uvek je zanimljiv izbor jer može biti pripremljen od najrazličitijih sastojaka u zavisnosti od mašte onoga ko ga pravi.

Priprema

Beli luk i ljutu papričicu sitno iseckati i izmešati sa sirom i ajvarom.

Tanke kriške hleba namazati smesom, pa sendviče prekriti kolutovima kulena.

Sendviče dekorisati kriškama paradajza i krastavca i poslužiti uz jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 465 g

Energetska vrednost porcije - 465 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 75 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 232.5 g

Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 37.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog hleba
    • 200 g sira od obranog mleka
    • 50 g ajvara
    • 1 ljuta papricica
    • 2 cena belog luka
    • 60 g kulena
    • 200 g paradajza
    • 150 g krastavaca
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak