Toggle Navigation

 

Slana majonez torta

Veoma dekorativno i ukusno predjelo.

Priprema

Ispeći papriku, oljuštiti, očistiti od semenki, podeliti je na pola i ispohovati. Pomešati pavlaku i majonez. Salamu iseći na tanke kolutove, a kačkavalj na tanke listiće. Kad se paprika ohladi, ređati na odgovarajuću posudu. Redosled filovanja: pohovana paprika, smeša od majoneza i pavlake, salama, smeša, kačkavalj, smeša. Zatim opet red pohovanih paprika smeša, salama, smeša, kačkavalj , smeša. Preostalom smešom filovati tortu. Posipati je rendanim kačkavaljem i prepečenim susamom. Dekorisati semenom suncokreta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • 15 pecenih paprika
    • 3 jaja
    • 250 g majoneza
    • 200 g salame
    • 200 g kačkavalja
    • 100 g brašna
    • zejtiin
    • susam
    • semenke suncokreta