Toggle Navigation

 

Paprika punjena sa kupusom

UKUSNO

Priprema

Sok ili preliv za paprike sa kupusom skuvati 1 dan ranije jer mora biti hladan, OBAVEZNO HLADNO. Staviti sve sastojke za sirup u veću šerpu i pustiti da provri. Kad provri kuvati 15 minuta ostaviti da se sirup skroz OHLADI. Prvo oprati paprike i ostaviti da se ocede. Izrendati kupus, posoliti i pobiberiti ga i ostaviti da odstoji 10 minuta da kupus omekša. Zatim paprike puniti kupusom i ređati ih naopačke u tegle. Ostaviti da se malo ocede i izbaciti višak tečnosti. Naliti paprike hladnim sirupom, povezati i ostaviti na hladno mesto. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 4 kg paprika
    • 4 kg svežeg kupusa
    • maslinovog ulja
    • 1 l sirćeta
    • 3 l vode
    • 250 g šećera
    • 200 g soli
    • bibera
    • peršunovog lisća
Ključne reči:
paprika kupus sirce so šecer