Toggle Navigation

 

Miksirani jogurt sa crnim ribizlama

Ribizle su mali, okrugli plodovi sa prozračnom sjajnom kožicom unutar koje se nalazi sočna pulpa sa nekoliko jestivih semenki. Mogu biti crvene, bele ili crne, a ukus im može varirati od blagog do izrazito kiselog i oporog. Pogodne su za pravljenje sokova, džemova i želea. 

Priprema

Mikserom izmešati jogurt sa sokom od crnih ribizla. Masu izliti u čaše, dodati piškote i ukrasiti voćnim topingom. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Masti - 7 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 58 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 112.5 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 ml jogurta
    • 200 ml konjaka ili vinjaka
    • šlag za dekorisanje
Ključne reči:
jogurt crna ribizla piškote