Toggle Navigation

 

Cvet od slaniša

Zrno raži sadrži veliku količinu dijetnih vlakana u kombinaciji sa drugim bioaktivnim sastojcima koje imaju pozitivan uticaj na zdravlje. Prema rezultatima istraživanja, raženi hleb može sniziti nivo lošeg LDL holesterola u krvi i do 12%.

Priprema

Prethodno obarena jaja narendati u činiju, dodati pavlaku i sitno iseckan peršunov list.

Gotov nadev staviti na list pršute, urolovati i servirati na rukolu sa čeri paradajzom.

Poslužiti uz raženi hleb i jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 1230 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 230 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Vlakna - 11 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 615 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 115 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 5.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 barena jaja
    • 150 ml kisele pavlake
    • peršunov list
    • 150 g pršute
    • 60 g rukole
    • 100 g čeri paradajza
    • 400 g raženog hleba
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak