Toggle Navigation

 

La rioha

Kad dan započnete obrokom koji ima 7 g dijetnih vlakana, obezbedili ste jednu četvrtinu dnevno preporučene količine.

Priprema

Tortilje prepeći sa obe strane u tiganju.

U dublju posudu staviti pavlaku, kiselo mleko, majonez i senf. Promešati i dodati iseckanu pečenicu.

Sve sastojke dobro sjediniti, premazati tortilje, narendati prethodno obarenu šargarepu, staviti rukolu i urolovati.

Tortilje servirati na tanjir i poslužiti sa sokom od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 840 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 420 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 tortilje
    • 100 g kisele pavlake
    • 100 g kiselog mleka
    • 30 g majoneza
    • 20 g senfa
    • 160 g pečenice
    • 100 g barene šargarepe
    • 60 g rukole
    • 800 ml soka od jabuke