Toggle Navigation

 

Karpaćo

Rukola je izuzetno kvalitetno i lekovito povrće koje sadrži dosta vitamina C, minerala, vlakana i drugih korisnih materija a gorčina listova potiče od glukozinolata izotiocianata

Priprema

Tanke režnjeve polusmrznutog bifteka poređati na rukolu, posuti parmezanom, listićima bosiljka i preliti maslinovim uljem. Jelo dekorisati čeri paradajzom i poslužiti uz crni hleb.

Pesto sos priprema se tako što se sitno iseckan ili mikserom izmrvljen bosiljak (vezica ili dve pune kašike) dobro promeša sa maslinovim uljem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 335 g

Energetska vrednost porcije - 524 kcal

Natrijum - 930 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 91 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 167.5 g

Energetska vrednost porcije - 262 kcal

Natrijum - 465 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 45.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g junećeg bifteka
    • 150 g rukole
    • vezica bosiljka
    • 50 g maslinovog ulja
    • 50 g parmezana
    • 300 g čeri paradajza
    • 400 g crnog hleba