Toggle Navigation

 

Balzamiko tuna

Obrok bogat belančevinama i dijetnim vlaknima. Zbog svog izuzetnog ukusa i svojstava koja poseduje i da bi u njima uživali, balzamiko sirće dodajte u malim količinama.

Priprema

Pasulj izvaditi iz konzerve, dobro isprati i ocediti.

Tunjevinu ocediti od viška ulja.

Luk iseći na tanke listiće.

Zelenu salatu oprati i iseći na šire trakice.

Sve sastojke izmešati, dodati balzamiko sirće, peršunov list i začiniti po ukusu. Jelo služiti hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 485 kcal

Natrijum - 970 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal

Natrijum - 485 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 tunjevine iz konzerve
    • 200 g crvenog pasulja iz konzerve
    • balzamiko sirće
    • so
    • biber
    • peršunov list
    • 1 crni luk
    • 1 zelena salata