Toggle Navigation

 

Bujon

Prema francuskoj reči bouillon.

Priprema

Povrće očistiti i staviti u šerpu. Dodati meso, preliti vodom i začiniti. Zagrejati do ključanja, a zatim sniziti temperaturu i kuvati oko pola sata.

Kada je meso kuvano, bujon procediti, a meso i povrće iskoristiti za pripremu nekog jela.

Bujon možete odmah koristiti ili ga zamrznuti i upotrebljavati kasnije za pripremu raznih jela.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 253 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 32 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Natrijum - 126.5 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 16 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 veza zeleni za supu
    • peršunov list
    • celer
    • so
    • 1 glavica crnog luka
    • 300 g mešanog mesa ( pileće, svinjsko, juneće)
    • biber u zrnu