Toggle Navigation

 

Ćureća čorba sa povrćem

Najslađa varijanta crvenog luka se uzgaja u Španiji i Makedoniji.

Plativoo
Priprema

Ćuretinu, crveni luk, celer i šargarepu iseckati konkase (na kockice), staviti na zagrejano ulje i propržiti par minuta.

Dodati grašak, krompir u komadu, posoliti, pobiberiti, preliti vodom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša.

Izvaditi krompir iz šerpe, staviti u dublju posudu, preliti sa malo čorbe i usitniti. Vratiti krompir u čorbu, promešati i zgusnuti.

Čorbu servirati u tanjir i poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 153 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 77.5 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 76.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g ćurećeg belog mesa
    • 100 g crvenog luka
    • 100 g celera
    • 100 g šargarepe
    • 100 g graška
    • 250 g krompira
    • 2 kašike ulja
    • so,
    • biber