Toggle Navigation

 

Ćureća čorba sa sojinim brašnom

Ćuretina je bogata triptofanom, aminokiselinom koja se u organizmu pretvara u serotonin, neurotransmiter koji učestvuje u regulisanju sna, osećaja sitosti i gladi i izazivanju osećaja zadovoljstva.

Priprema

Na delu zagrejanog ulja propržiti naseckani crni luk, dodati na kockice isecenu šargarepu, propržiti, naliti vodom i kuvati par minuta.

Ćuretinu iseci konkase i dodati u čorbu, zatim dodati i grašak i kuvati dok meso ne omekša.

Na preostalom ulju upržiti sojino brašno, dodati u čorbu i kuvati dok se ne zgusne.

Čorbu servirati, posuti peršunom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 200 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 145 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 16.5 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 100 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g ćurećeg belog mesa
    • 200 g crnog luka
    • 200 g šargarepe
    • 150 g graška
    • so,
    • biber
    • 2 kašike sojinog brašna
    • 4 kašike ulja