Toggle Navigation

 

Hladna salata od piletine i šampinjona

Šampinjone stavite u kipuću vodu, blanširajte ih 3 minuta, a zatim ih procedite i dobro ohladite. Piletinu takođe ohladite kad je skuvate a tek onda pripremite salatu.

Plativoo
Priprema

Šampinjone iseći na listiće, a piletinu na kockice. Staviti u činiju, posoliti i pobiberiti.

Pomešati kiselu pavlaku i majonez, dodati u činiju sa piletinom i šampinjonima i promešati.

Staviti u frižider da se ohladi, a tek ohlađenu servirati uz prepečeni tost hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 415 kcal

Natrijum - 358 mg

Masti - 35 g

Masti (%) - 75 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 84 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal

Natrijum - 179 mg

Masti - 17.5 g

Masti (%) - 37.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g blanširanih šampinjona
    • 400 g barenog pilećeg belog mesa
    • 200 g kisele pavlake
    • 200 g majoneza
    • so
    • biber
    • 140 g putera
    • tosta od crnog brašna