Toggle Navigation

 

Kruške u sirevima

Kruške možete koristiti za pripremu kolača, kozumirati ih sveže, cediti ih u sokove. Ako ste isekli kruške na parčad potopite ih u vodu u kojoj ste dodali limunov sok kako bi zadržale prirodnu boju.

Priprema

Kruške preseći na polovine, izdubiti sredinu i isprskati sokom od limuna.

Pečenicu sitno iseckati, dodati sitno iseckane stabljike celera, urme, izmrvljenu gorgonzolu, maskarpone i med i dobro promešati nadev.

Kruške napuniti nadevom, staviti u tepsiju, preliti sokom od kruške i staviti u rernu da se zapeku 10-ak minuta.

Kruške servirati preko matovilac salate i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 25 mg

Ugljeni hidrati - 52 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Natrijum - 496 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 12.5 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 248 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 kruške
    • 80 g maskarpone sira
    • 40 g gorgonzole
    • 1 kašika meda
    • stabljike celera
    • 30 g urmi (datula)
    • 200 ml soka od krušaka
    • 20 g pečenice
    • matovilac salate