Toggle Navigation

 

Ljuti meksički hleb

Ljutinu čili paprikama daje kapsaicin koji je najviše koncentrisan u unutrašnjem središnjem delu paprike sa semenkama i belim pregradama.

Priprema

Sve sastojke staviti u aparat za pečenje hleba, umesiti i ispeći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 4 %

Monoenoic - 0 mg

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Ugljeni hidrati (%) - 83 %

Hlorid - 79 mg

Voda - 3 %

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 2 %

Monoenoic - 0 mg

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Ugljeni hidrati (%) - 41.5 %

Hlorid - 39.5 mg

Voda - 1.5 %

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 280 ml mlake vode
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
    • 100 ml mleka
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 150 g integralnog brašna
    • 60 g kukurznog brašna
    • 10 g suvog kvasca
    • 50 g crvene paprike
    • 3 g crvene ljute paprike
    • 3 g čili sosa