Toggle Navigation

 

Namaz od sardine

Jeftina a zdrava, sardina je idealan obrok.

Priprema

Sardine, iseckani peršunov list, vlašac i narendanu koru limuna staviti u činiju, izgnječiti viljuškom, promešati i napraviti namaz.

Kriške hleba prepeći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 5 minuta.

Namaz od sardina staviti na prepečen hleb, posuti parmezanom, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 77 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Natrijum - 787 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 87.5 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 11.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 38.5 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Natrijum - 393.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g sardina
    • 400 g integralnog hleba
    • peršunov list
    • vlašac
    • limun
    • 40 g rendanog parmezana