Toggle Navigation

 

Prepeličja jaja na praziluku

Interesantno je istaći da jedno jaje prepelice, koje u proseku ima oko 12 g sadrži više gvožđa nego 1,5 kg junetine.

Plativoo
Priprema

Na otopljen puter staviti naseckan praziluk i propržiti da omekša uz povremeno mešanje.

Dodati deo pavlake, smanjiti temperaturu i kuvati jos 4-5 minuta. 

Začiniti, promešati i sipati u kalupe koji su premazani puterom.

Preliti ostatkom pavlake, posuti parmezanom i razbiti odgore prepeličija jaja.

Pobiberiti i ispeći u rerni zagrejanoj na 180*C, 10-ak minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 173 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 401 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 86.5 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Natrijum - 200.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 prepeličjih jaja
    • 20 g putera
    • 600 g praziluka
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • so,
    • biber
    • muskatni oraščić
    • 40 g parmezana