Toggle Navigation

 

Salata od pečene paprike

Urda je visokoproteinski nemasni sir, blagog ukusa. Veoma podseća na tzv švapski sir, suvlji je i u grudvicama i za razliku od švapskog uopšte nije kiseo. Priprema se, tako što se iz surutke izdvoje belančevine, tako da u njemu izuzev proteina skoro uopšte nema drugih sastojaka.

Priprema

Papriku sitno iseckati i ostaviti da se dobro ocedi (najbolje je ostaviti da prenoći u cetki iseckana).

U činiji pomešati urdu, pavlaku i majonez. Mogu se korigovati količine, u zavisnosti od ukusa koji želite.

Na dno staklene činije staviti deo paprike, premazati kremom, narendati krastavce, ponovo premazati kremom, dodati papriku i tako redom dok se sve ne utroši.

Posuti narendanim trapistom i dobro ohladiti.

recept by Tanja

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 1036 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 107.5 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 518 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kg pečene crvene paprike
    • 700 g kiselih krastavaca
    • 300 g urde
    • 200 g kisele pavlake
    • 300 g majoneza