Toggle Navigation

 

Paprika u kajmaku sa fileom

Paprika je u Italiji veoma obožavano povrće. Kod Španaca takođe i oni čak imaju i svoj Institut za papriku, dok u francuskoj postoji Škola za papriku.

Priprema

Pečenu crvenu papriku iseći na štapiće, staviti u tiganj i blago upržiti. Preliti bujonom, ostaviti da tečnost ispari, a zatim posoliti, pobiberiti i promešati.

Dodati kajmak, posuti peršunom, sniziti temperaturu i kuvati dok se kajmak ne rastopi.

Svinjski file iseći na komade i kratko zapeći na zagrejanom ulju.

Servirati file sa paprikom u kajmaku i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 39 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 164 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 252 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 19.5 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 82 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 126 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 50 ml bujona od povrca
    • 800 g pečenih crvenih paprika
    • 200 g kajmaka
    • 3 kašike ulja
    • peršunov list
    • so,
    • biber