Toggle Navigation

 

Škarpina u belom vinu

Riba i vino, ne može da ne uspe...

Plativoo
Priprema

Škarpinu zaseći, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna.

Krompir iseći na manje komade, staviti u tepsiju, preliti uljem, posoliti, pobiberiti, začiniti ruzmarinom, preliti vinom i promešati.

Preko krompira staviti škarpinu i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 520 kcal

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 102 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 339 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 51 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Natrijum - 169.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g škarpine
    • 600 g krompira
    • 3 čena belog luka
    • ruzmarin
    • so,
    • biber
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 100 ml belog vina
    • 1 limun