Toggle Navigation

 

Testenina sa suvim vratom

Suva testenina veoma dugo može očuvati kvalitet ukoliko se čuva na suvom i tamnom mestu.

Plativoo
Priprema

Na ulju propržiti sitno naseckan crni luk, dodati isečen suvi vrat i po potrebi naliti sa malo vode.

Kuvati par minuta, pa dodati paradajz pelat i belo vino. Kuvati oko 5 minuta, dok se ne zgusne, posoliti, pobiberiti i začiniti bosiljkom.

Barenu testeninu staviti na tanjir i preliti suvim vratom u belom vinu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 700 kcal

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 70 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 121 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 954 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 16.5 mg

Ugljeni hidrati - 60.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %

Natrijum - 477 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g suvog vrata
    • 200 g crnog luka
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 300 g paradajz pelata
    • 100 ml belog vina
    • so,
    • biber
    • bosiljak
    • 600 g kuvane testenine