Toggle Navigation

 

Pasulj iz Toskane

veoma ukusno jelo

Priprema

Pasulj skuvati u slanoj vodi, procediti pa polovinu količine ispasirati. Iseckati sitno luk, praziluk iseckati na kolutove kao i šargarepu, kupus na rezanca, a suvi vrat na kockice. Na ulju propržiti crni i beli luk, dodati povrće, najpre praziluk, zatim šargarepu, kupus i na kraju suvi vrat. Posoliti, naliti sa malo supe i dinstati. Nakon desetak minuta dinstanja dodati paradajz pire, pobiberiti pa dodati peršun i pasirani pasulj. Preliti sa malo vode u kojoj se kuvao pasulj. Dinstati još dvadesetak minuta a zatim dodati i pasulj u zrnu.  Za to vreme nauljiti vatrostalni sud pa rasporediti kriške hleba. Poprskati ih maslinovim uljem i posuti lukom u prahu. Preko hleba sipati pasulj sa povrćem i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 300 g pasulja
    • 150 g šargarepe
    • 1 glavica crnog luka
    • 50 g kranjskog suvog vrata
    • 2 cena belog luka
    • 2 kašike paradajz pirea
    • 200 ml supe
    • so
    • biber
    • 1 kašicica peršunovog lista
    • 50 ml ulja
    • hleb