Toggle Navigation

 

Krmenadle punjene ovčijim sirom

Danas se sirevi vrlo često vakuumiraju kako bi očuvali vlagu. Sir se može čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi ili uvijen u foliju.

Priprema

Krmenadlu zaseći i u nju staviti polovinu ovčijeg sira. Začiniti je, preliti uljem, naprskati limunovim sokom i ostaviti da odstoji oko pola sata. Nakon toga je ispeći u zagrejanoj rerni na 220°C. Na mešavinu putera i ulja staviti na rebarca isečen crni luk, dodati nasečen paradajz i malo upržiti. Zatim dodati baren krompir, ostatak ovčijeg sira i začine. Peći dok se ovčiji sir ne rastopi. Servirati krmenadle i povrće na tanjir, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 590 kcal

Natrijum - 617 mg

Masti - 45 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 111 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Natrijum - 308.5 mg

Masti - 22.5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 55.5 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 500 g svinjske krmenadle
    • 100 g ovčijeg sira
    • 1 čen belog luka
    • 3 kašike ulja
    • so
    • biber
    • 1 limun
    • 200 g crnog luka
    • 200 g paradajza
    • 200 g barenog krompira
    • 1 kašika ulja
    • 10 g putera
    • ruzmarin