Toggle Navigation

 

Susam salata

Semenke susama imaju prijatan ukus koji se postepeno povećava prženjem, odn. termičkom obradom. Prilikom pečenja susam rasporedite u tankom sloju po zagrejanom tiganju, i pržite uz stalno mešanje. Tiganj sklonite sa vatre čim prve semenke promene boju.

Plativoo
Priprema

Kisele krastavce i šunkaricu iseckati na kockice i staviti u činiju.

Dodati sitan sir, kiselu pavlaku i prženi susam i promešati.

Susam salatu staviti u frižider da se hladi do služenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 564 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 74 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 282 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 11.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g majoneza
    • 250 g šunkarice
    • 250 g sitnog sira
    • 250 g kisele pavlake
    • 100 g prženog susama
    • 200 g kiselih krastavaca